Share

„Да, България“ с местна организация в Свищов

понеделник, 17 Юли, 2017, 09:48ч.


Hristo Ivanov i izpylnitelnia syvet na mestnata organizacia

На 14 юли свищовски членове и симпатизанти се събраха, за да учредят местна организация на младата политическа партия. За събитието в Свищов гостуваха председателят на „Да, България“ Христо Иванов, Сева Памукчиева, която наскоро оглави местната организация на партията във Велико Търново, както и други активисти от столицата и областния център. На събранието бяха обявени основните цели и приоритети, които си набелязва свищовската организация. Силен акцент бе поставен върху алтернативите за неядрено използване на площадката на АЕЦ Белене и превръщането й в икономическа зона. Темата бе представена от професор Янков, експерт и активист в продължение на дълги години в борбата на Свищов срещу корупционната схема „АЕЦ Белене“. Сред останалите точки, профилиращи организацията на „Да, България“ в Свищов бяха:

·         постигане на прозрачност в управлението на общината;

·         инициативи за засилване на инвестиционната активност в региона;

·         прекъсване на зависимости между власт и бизнес, формиращи сива икономика и неконкурентна пазарна среда;

·         превръщане на Свищов в зелен град;

·         извънучилищна работа с деца, насочена към създаване на здравословни, културни, образователни, спортни, туристически умения и навици;

·         предприемане на мерки за възстановяване на еко-равновесието в района и особено на река Дунав, която от десетилетия е жертва на бракониери и институционално безхаберие.

 

Обсъдено бе и отношението на организацията към евентуални местни партньори и организации от съседни общини. Подчертано бе, че всяка местна организация на „Да, България“ има свободата да работи в партньорство с продемократични формации, стоящи на твърди позиции за европейска и атлантическа ориентация на България.

 

При пълно единодушие бяха гласувани изпълнителните органи на местната организация. За неин председател бе избран неформалният до този момент лидер Венцислав Михайлов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Горнооряховчани ще отбележат 180-та годишнина от рождението на Васил Левски

С ритуал пред паметника на Васил Левски на 18 юли (вторник) в Горна Оряховица ще бъде отбелязана 180-та годишнина от…

Затвори