Share

Във ВТУ представиха азербайджански автори

вторник, 12 Ное., 2019, 11:28ч.


75429558_10216684127275837_3881075608515510272_o

В 5 аудитория на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ се състоя представяне на книгата на азербайджанския писател и драматург Джалил Маммадгулузаде „Избрани произведения“, както и представяне на книгата на азербайджанския поет Имададдин Насими „Мой храм свещен“.

Книгата „Избрани произведения“ на Джалил Маммадгулузаде е посветена на 150-годишнината от рождението на писателя. Джалил Маммадгулузаде е виден азербайджански сатирик и драматург, една от водещите фигури на азербайджанската литература.

Книгата „Мой храм свещен“ на Имададдин Насими е посветена на 650-годишнината от рождението на поета. Имададдин Насими е положил основите на азербайджанския литературен език със своята поезия. Той оказва голямо влияние върху по-нататъшното развитие на литературата на Азербайджан. Неговото богато наследство представлява един от най-интересните етапи на обществената мисъл през Средновековието. Творчество му заема достойно място в съкровищницата с културните богатства на народите.

Представянето на двете книги направи г-жа София Шигаева-Митреска, директор на Центъра за азербайджански език и култура към СУ „Св. Климент Охридски“.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Готов е новият тротоар в западната част на бул. „Никола Габровски“

Завърши изграждането на новия тротоар в западната част на булевард „Никола Габровски“ във Велико Търново. Пешеходната алея свързва двете автобусни…

Затвори