Share

Във Велико Търново поставят нови съдове за разделно събиране на отпадъци

понеделник, 27 Юли, 2020, 15:44ч.


К2

Във Велико Търново започва процесът по подмяна на съдовете за разделно събиране на отпадъци от опаковки. Общината сключи нов договор за оползотворяване на битовата смет и от август 2020-а година дейността ще бъде организирана от „Еко Партнърс България“ АД.

Досега контейнерите от системата за разделно събиране на отпадъци бяха три вида – син, жълт и зелен, а след смяната им ще бъдат два типа – жълт и зелен. В жълтите съдове ще се събират отпадъци от опаковки от хартия, пластмаса и метал, а в зеления – опаковки от стъкло. Новите контейнери ще са тип „иглу“ с обем 1700 л. всеки.

„Двуконтейнерният модел има някои съществени предимства пред триконтейнерния. С наличието само на два цвята контейнери значително се облекчават гражданите в разделното събиране у дома, което създава предпоставки за повишаване на събраните количества. Комплектът от два контейнера заема по-малко място от улиците и тротоарите“, поясняват от „Еко Партнърс България АД“.

От компанията ще предоставят информация за графика на извозване на отпадъците на своя сайт www.ecopartners.bg, в секция “Нашите общини“. Гражданите могат да се свързват с „Еко Партнърс“ на безплатния телефон 080020015 или на контактите, посочени в сайта на организацията.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Поставени са новите контейнери за смет в Сухиндол

Жителите на община Сухиндол вече могат да използват новите контейнери за смет. Те са обезопасени със светлоотразителни ленти. Поставени са…

Затвори