Share

Във Велико Търново отново стартира проектът „Моята градинка”

четвъртък, 8 Февр., 2018, 11:17ч.


Gradinki

За шеста поредна година във Велико Търново стартира общинският проект „Моята градинка“. Чрез програмата жителите на Старата столица могат да превърнат пространствата край домовете си в красиви цветни и зелени кътове. Единственото, което е необходимо, е великотърновци да депозират заявления за участие до деловодството на общината, в които да посочат избрания за облагородяване терен и предпочитаните видове растения. Посадъчният материал ще им бъде осигурен безвъзмездно.

Молбите за залесяване ще се приемат от 1 до 31 март. Участие могат да вземат всички собственици на имоти в старопрестолния град, включително и представители на етажната собственост, избрани по установения според нормативните изисквания ред.

Приложени следва да бъдат документ за собственост на даден имот, а ако сградата е в режим на етажна собственост – протокол от общото събрание на собствениците, с който те избират представител.

Експерти от Община Велико Търново ще огледат пространствата край сградите, за да преценят дали поисканите от великотърновци растителни видове са подходящи за засаждане на избраните места. Ако становището е отрицателно, дръвчетата, храстите и цветята ще бъдат заменени с други.
Проектът за създаването на малки цветни и зелени площи „Моята градинка” стартира през 2013 г. През миналата година бяха одобрени 27 заявления за облагородяване на междублокови пространства. На територията на града са засадени 21 дръвчета и 809 броя храстовидна растителност – Форзиция, Вайгела, Хибискус, Спирея, Тамарикс, Цидония, Люляк и др., както и 232 броя многогодишни растения.

Допълнителна информация великотърновци могат да получат от общинския отдел „Околна среда”, на телефон 062/619-502.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Предстои цялостно измиване на улиците във Велико Търново

Цялостно измиване на улиците във Велико Търново предстои в най-скоро време. Процесът ще започне веднага, щом температурата на въздуха нощем…

Затвори