Share

Във В. Търново ще бъдат представени схемите „Активни” и „Ново работно място 2015” по ОПРЧР 2014-2020

сряда, 1 юли, 2015, 10:42ч.


hotel

На 3 юли 2015 г. във Велико Търново ще се проведе информационен ден за новите схемите „Активни“ и „Ново работно място 2015“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОПРЧР) 2014-2020 г. Събитието ще се състои в петък от 10,00 ч. в „Меридиан хотел Болярски“, зала „Калоян“, адрес: гр. В. Търново, ул. „Стефан Стамболов“ № 53 А. Не се изисква предварителна регистрация за участие, като организаторите не поемат разходите за командироване на участниците.

В рамките на събитието ще бъдат представени Насоките за кандидатстване и приложенията към тях по двете схеми, като схема „Активни“ ще бъде представена от 10,30 до 12,30 часа, а представянето на схема „Ново Работно място 2015“ ще бъде от 14,00 до 16,00 часа. Организаторите са предвидили и време за дискусия и отговори на въпроси поставени от присъстващите.

Двете стартиращи схеми са по Приоритетна ос 1 „Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОПРЧР) 2014-2020 г. Схема „Активни“ има за цел мотивиране и интеграция на безработни младежи до 29-годишна възраст, които не учат, не си търсят работа и не са регистрирани в бюрата по труда. Предвидени са и последващи дейности за включване в заетост, обучение или връщане в образование. По схемата могат да кандидатстват неправителствени организации,  посреднически организации на пазара на труда, центрове за професионално обучение и професионално ориентиране, социални партньори, общини и работодатели.

Схема „Ново Работно място 2015“ е ориентирана изцяло към работодателите. Тя има за цел да осигури предпоставки за създаване на устойчиви работни места за безработни и неактивни лица. Това ще бъде постигнато чрез подходящи обучения, включително на работното място, както и предоставяне на разнообразни стимули за работодателите за разкриване на нови работни места.

Информационната кампания за представяне на Насоките за кандидатстване по двете схеми се организира от Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти” към Министерство на труда и социалната политика, в качеството на Управляващ орган на ОПРЧР 2014-2020 г.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Празник на хляба в събота в Ресен

За поредна година по инициатива на кметството в с. Ресен и Народно читалище „Народна просвета 1874” на 4 юли (събота)...

Затвори