Share

Вътрешният министър Валентин Радев награди трима доброволци от община Свищов

петък, 29 Дек., 2017, 15:54ч.


1

Георги Иванов Иванов, Тихомир Генчев Веселинов и Милен Цветанов Милев бяха наградени лично от вътрешния министър Валентин Радев с почетно отличие на МВР за доблест и заслуга 3 степен, заради проявената от тяхна страна храброст в конкретна ситуация, застрашаваща живота и здравето на хората, и за оказано съдействие и помощ на МВР.

На 20 декември тази година, в здравната служба в село Овча могила, община Свищов, възниква пожар. Тримата доброволци от Кризисния център в с. Овча могила реагират незабавно на сигнала за пожар и предприемат адекватни действия по евакуирането на 30 души с деменция, и 5 души персонал от Центъра за настаняване от семеен тип на пълнолетни лица с деменция. Поради непосредствената близост на Центъра до мястото на пожара, е съществувала реална опасност огънят да обхване покрива на социалния център и да застраши живота на потребителите. Благодарение на бързите действия на тримата смели мъже, възрастните хора са евакуирани своевременно и животът им е изваден от опасност.

На официалната церемония в град София, тримата доброволци бяха поздравени и от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов, който каза, че доброволчеството, най-общо казано, е осъзнато решение да дариш собствения си труд безвъзмездно, да помогнеш със своите знания и усилия на човека изпаднал в беда, на този, който има нужда от тях.

Кметът на Свищов Генчо Генчев и ръководителят на Кризисния център и кмет на село Овча могила Нели Великова също получиха поздравления, за реализирането на първия по рода си Кризисен център в България, който вече доказва на практика необходимостта от своето съществуване.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Община Свищов кани всички на пл. „Алеко“ в Новогодишната нощ

Празнична заря, баница с късмети и томбола с награди очакват всички решили да посрещнат Новата 2018 година пред сградата на…

Затвори