Share

Валентин Ламбев участва в честването на 149 г. от битката в местността „Канлъ дере“

понеделник, 17 Юли, 2017, 14:54ч.


vishovgrad

Народният представител от „БСП за България“ Валентин Ламбев участва в честването на 149 г. от битката н четниците на Стефан Караджа и Хаджи Димитър в местността „Канлъ дере“ край павликенското село Вишовград.

Честването започна със заупокойна молитва за загиналите четници в битката. Възпоменателно слово произнесе кметът на с.Вишовград Иван Иванов. С приветствие към присъстващите се обърна и народният представител Валентин Ламбев.

Венци и цветя на признателност пред подвига и саможертвата на героите бяха поднесени пред паметниците в местността Канлъ дере и на пантеона в двора на бившето училище. На историческото място край с.Вишовград има издигнати три паметника, които почитат паметта на загиналите мъже.

В събитията участваха и зам.-кметът на Община Павликени инж.Венцислав Иванов, кметът на Община Сухиндол инж.Пламен Чернев, общинският председател на БСП-Павликени Христо Кавалски, кметовете на град Бяла черква и с.Стамболово.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Чужденци от три континента изучават българския език и културата във Велико Търново

Чужденци от три континента пристигнаха във Велико Търново, за да изучават българския език, културата, традиции и обичаи. Близо месец старопрестолният…

Затвори