Share

В. Търново – модел за успешно развитие на културния туризъм за община Средец

петък, 7 Февр., 2014, 17:25ч.


gurko-stariq-grad-vertikalna-lqto

Експерти от Община Средец (Бургаска област) бяха на работно посещение в Община Велико Търново. Основна тема на проведените разговори беше успешният модел на развитие на културният туризъм в Старата столица. Гостите определиха Старата столица Като водеща в областта на културният туризъм в България.

Община Средец разполага със значим ресурс в областта на културно – историческото наследство от различни епохи и изключително красива природна среда в Странджа, като предпоставка за развитие на туризма.

Експертите от Средец се срещнаха със заместник-кмета на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков и експертите от дирекция «Култура и туризъм».

Ганчо Карабаджаков заяви готовността на Велико Търново да сподели богатия си и ценен опит в областта на развитието на културният туризъм, като устойчива индустрия. Той посъветва колегите си да мислят не само за оползотворяване на богатите дадености, които града и региона имат като културно наследство и прекрасна природа, но и като възможност за саздаване на модерни аттракции.

Управителят на «Царевград Търнов» Цветомир Бояджиев покани гостите да представят своят туристичесдки ресурс и потенциал, своиите дестинации на откриващтото се през месец април във Велико Търново Международно изложение «Културен туризъм». Той посеветва експертите от Средец да работят и по включването си в маршрути, които обхващат съседни общини и области.

По време на работната среща бе обсъдена и кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата. Експертите от Община Средец заявиха своята подкрепа за Старата столица и пожелаха успех във финалното съревнование за титлата

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Илиян Киряков влиза в “Къртицата 2”

Бронзовият медалист от Световното първенство в САЩ през 1994 Илиян Киряков влиза в “Къртицата 2: Разтърсване”. Екснационалът потвърди новината вчера,…

Затвори