Share

В. Търново се преклони пред паметта на Апостола на свободата Васил Левски

неделя, 18 Февр., 2018, 14:12ч.


3

Велико Търново се преклони пред паметта на Апостола на българската свобода Васил Левски, обесен на 18 февруари 1873 година и геройски загинал, борейки се за свободна България. Учениците Павел Люцов и Милка Люцова от клуб „Млад възрожденец“ припомниха за житейския път и безсмъртието на Дякона, висшите идеали и ценности, от които се е ръководел, делата му в името на българското освобождение, заветите му към българския народ. Пред паметника на Васил Левски те представиха литературно-музикалното произведение „Поклон, Апостоле“, чийто автор е актрисата Стефка Петрова.

6

Последваха военен ритуал и заупокойна молитва. Кметът на Велико Търново Даниел Панов поднесе венци и цветя в знак на почит и признателност към Васил Левски. Същото сториха представители на законодателната и местната власт, на образователни и държавни институции, на организации и сдружения, жители и гости на старопрестолния град.

Кратко историческо слово произнесе председателят на Общобългарски комитет „Васил Левски“ Васил Василев.

5

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Горнооряховчани се поклониха пред паметта и делото на Васил Левски

С тържествен ритуал в Горна Оряховица днес бе отбелязана 145-та годишнина от обесването на Васил Левски. Много горнооряховчани се събраха…

Затвори