Share

В. Търново отново е международен център на любовта и виното

петък, 15 Февр., 2019, 12:15ч.


5

130 автори от България и чужбина представят творчеството си

За девета поредна година Велико Търново се превърна в международен център на любовта и виното. Навръх 14 февруари в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ бе открита познатата и популярна изложба „Арт Розалиада“, която е под патронажа на кмета на Старата столица Даниел Панов и ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов. Експозицията представя разнообразното творчество на повече от 130 автори – студенти и преподаватели от висши училища по изкуство в България и чужбина.

До края на февруари жителите и гостите на града могат да разгледат поредицата от графики, рисунки, плакати, фотографии, арт инсталации, скулптури от различни материали (метал, камък и др.), мултимедия. Всички творби са посветени на празника на любовта и виното.
Откриването уважи заместник-кметът на Старата столица и член на журито, оценявало творбите – Ганчо Карабаджаков. Той поздрави аудиторията и подчерта, че “Арт Розалиада” е изложба, превърнала се в утвърдено и доказано събитие в културния календар на града. Ганчо Карабаджаков и проф. Христо Бонджолов връчиха част от грамотите на отличените автори.

В изложбата участват автори от България, Израел, Полша, Сърбия, Румъния, Македония, Чехия, Германия и Италия. Сред тях са преподаватели и студенти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Национална художествена академия, СУ „Св. Климент Охридски, ВСУ „Любен Каравелов“ (София), Шуменски университет „Еп. Константин Преславски“, Нов български университет.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Румен Радев в Сухиндол: „Управляващите искат да постигнат служебна победа чрез промените в Изборния кодекс”

Президентът на България Румен Радев, който днес присъства на празника на Сухиндол и Трифон Зарезан, коментира и някои от най-актуалните…

Затвори