Share

В. Търново и ПеруджаАсизи подписаха Меморандум за ЕСК-2019

понеделник, 16 юни, 2014, 17:54ч.


DSC_0093

Зам.-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков и Лоредана де Лука – директор на Фондация „ПеруджаАсизи 2019“, подписаха днес Меморандум за взаимодействие в рамките на двете кандидатури за Европейска столица на културата през 2019 г.

В Меморандума двете страни се ангажират да разработват съвместни проекти и да работят заедно в областта на културата, науките, изкуствата, образованието и опазването на културно – историческото наследство. В текста има и клауза, която предвижда активно партньорство и сътрудничество между университетите и академичните общности от градовете- партньори.

При подписването на Меморандума Лоредана де Лука сподели своите прекрасни впечатления от Велико Търново. „Градът ви определено заслужава да спечели титлата Европейска столица на културата през 2019 година.Нямам търпение да започнем да работим заедно.Екипът ви е много отворен, а хората в града са много мили, гостоприемни и духовни“- каза г-жа де Лука.

„ПеруджаАсизи 2019“ е съвместен проект и кандидатура на два италиански града от областта Умбрия за Европейска столица на културата през 2019 година.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Дим обгази В. Търново, институциите не знаят нищо

Облак от дим и миризма на изгоряло покри Велико Търново около 16,30 часа. Читатели от различни краища на града сигнализираха,…

Затвори