Share

В. Търново и още 8 общини организират събития под мотото „Културно наследство и устойчив туризъм”

четвъртък, 18 май, 2017, 17:13ч.


Picture21 006

Велико Търново и още осем общини ще организират събития под мотото „Културно наследство и устойчив туризъм”. Това ще е слоганът, който ще обединява всички инициативи през годината, дело на Асоциацията на общините със селища и територии с културно-историческо наследство.

Работната среща бе на неправителствената организация бе открита от заместник-кмета на старопрестолния град Ганчо Карабаджаков. По време на форума бе приета програмата за дейността на асоциацията. Сред заложените в годишния план дейности са провеждането на събитие, посветено на музеите, организиране на ателие „Стари къщи”, популяризиране на обекти музеи чрез специални карти за деца.

Предвидено е също изработването на рекламни материали за асоциацията, проучване на български и чуждестранен опит и добри практики, участия в семинари, срещи и дискусии с местно и международно присъствие.

Асоциацията ще работи и в посока разширяване на сътрудничеството с Националното сдружение на общините и с ИКОМОС-България. Организацията бе създадена по инициатива на кмета на Велико Търново Даниел Панов. В състава й влизат общините Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Дряново, Трявна, Банско, Балчик, Несебър, Силистра.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Наградиха най-добрите математици от Г. Оряховица и Лясковец в ученическото състезание „Европейско кенгуру”

204 ученици от общините Горна Оряховица и Лясковец се включиха в областният кръг на математическото състезание „Европейско кенгуру”. Международната надпревара…

Затвори