Share

В. Търново домакинства държавното първенство по киокушин карате за деца

събота, 12 май, 2018, 14:00ч.


4

Велико Търново домакинства държавното първенство по киокушин карате за деца на възраст до 12 и до 14 години. Спортната надпревара събра в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” над 250 млади таланти от цяла България. През целия съботен ден те демонстрират уменията си и се борят за купите и медалите.

Турнирът бе открит от кмета на Велико Търново Даниел Панов. Той благодари на Българската федерация по киокушин карате, че е избрала историческата и духовна столица на България за провеждане на първенството. Даниел Панов пожела на децата да прилагат правилата на феърплея и наученото от философията на източните бойни изкуства както в спорта, така и в живота. „Залягайте и над учебниците и книгите. Не пропускайте да разгледате Велико Търново – град, който е бил 208 години столица на България и е символ на държавността и величието на нашия народ”, обърна се кметът към младите каратисти.

Подарък за всички деца ще бъде прожекция на аудиовизуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина”, която ще бъде излъчена тази вечер. Шоуто ще може да бъде наблюдавано от площад „Цар Асен I”.

 

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Националният събор на овцевъдите (снимки)

Днес бе открито седмото издание на Националния събор на овцевъдите в България. Вижте галерия със снимки от първия ден на…

Затвори