Share

В Свищов ученици от СУ „Николай Катранов” представиха работата си по проекта “България в пощенски картички”

петък, 7 Апр., 2017, 10:00ч.


 

17820728_10155077608529277_2020357688_n

Повече от 200 деца, 45 от които от Свищов, са участници в националния туининг проект „България в пощенски картички”. Затова разказаха ученици и учители от СУ „Николай Катранов” на среща в зала 1 на Община Свищов.

“Идеята за този проект се зароди по време на една от нашите конференции на учителите от начален етап на образование в България. Търсихме интересно хрумване, идея, чрез която децата от цялата страна да контактуват помежду си. Тогава си припомнихме за нашето детство, за писмата, които си изпращахме и решихме да направим нещо подобно чрез „България в пощенски картички”, разказа Петя Попова, която е един от авторите на проекта.

В инициативата се включват децата от II „в” клас, с ръководител Петя Попова и учениците от IV „в” клас, с ръководител Стефка Николаева.

По-малките показаха десетките картички, които са изработили за родния град. Чрез своите произведения те искат да представят Свищов пред своите връстници от цялата страна. Учениците разказаха какво са научили по време на проекта за историята на нашия град и за неговите най-големи забележителности.

В проекта се включват деца от още шест града – Плевен, Враца, Пловдив, Павликени, Асеновград и Етрополе. Интересна информация, свързана с историческото минало и емблематични места в тези градове разказаха учениците от IV „в” клас.

Възпитаниците на СУ „Николай Катранов” бяха поздравени за своя труд и положените усилия по проекта от зам.-кмета Анелия Димитрова и гл. ас. Юлиян Господинов от СА „Д. А. Ценов”. Присъстваха още Росен Маринов – директор на дирекция „Култура и културно наслество”, Таня Ликова – главен експерт в същата дирекция, Ивелина Иванова – директор на Историческия музей, заместник-директорът на СУ „Николай Катранов” Христина Борисова, други представители на училището, родители и близки на децата.

снимки Пресцентърът на община Свищов

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
За първи път Лазаровден на Самоводската чаршия

За първи път обичаят Лазаровден ще бъде пресъздаден на Самоводската чаршия във Велико Търново тази събота, 8 април 2017 г.…

Затвори