Share

В Свищов ще бъде представена мемоарната книга на Иван Станчов “Дипломат и градинар”

вторник, 11 юни, 2019, 16:15ч.


12332

Община Свищов, Дневен център за деца с увреждания – Свищов и Фондация “Карин дом” ще представят на 18 юни (вторник) от 17,30 ч., в къща музей “Алеко Константинов” книгата  “Дипломат и градинар” – мемоари.

Книгата е посветена на  90-тия юбилеен рожден ден на българина с голямо сърце и основател на “Карин дом”, потомственият дипломат и отличен градинар – Иван Станчов. От нея може да научите повече за живота на голямата фамилия Станчови, чиито корени са поставени в гр. Свищов  през един много бурен исторически период за България. Голяма част от съдържанието е посветено на “Карин дом” – първият по рода си терапевтичен център за деца със специални потребности в България – една голяма сбъдната мечта както на г-н Станчов, така и на много родители и съмишленици.

Тиражът на първото издание на книгата отдавна е изчерпан, а интересът към историята на този стар български род продължава да вълнува не само историците, но и всички, които искат да помнят добрите послания и личен пример.

Книгата се разпространява само от “Карин дом” и може да бъде поръчана с доставка от: www.magazin.karindom.org. Ще може да бъде купена и по време на представянето ѝ в Свищов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Силен порой засегна Хотница, кметът на Велико Търново предприе незабавни мерки

Силен порой се изсипа над великотърновското село Хотница във вечерните часове на 10 юни. Сериозното количество валежи доведе до наводняване…

Затвори