Share

В Свищов се проведе празникът на детската театрална самодейност „Малкият принц“

петък, 18 май, 2018, 09:51ч.


1

В Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ за седемнадесета поредна година се проведе празникът на детската театрална самодейност „Малкият принц“. Дългогодишният читалищен библиотекар Маргарита Колева даде старт на тазгодишното издание и обяви, че вълнуващото събитие ще премине под знака на три кръгли годишнини, свързани с развитието на изкуството в Свищов – 150 години от основаването на Първия български хор и началото на хоровото изкуство в България; 145 години от представянето на пиесата „Добродетел и злоба“ от Д. Шишманов, в която за първи път играят жени актриси;  и 20 години от провеждането на Първия национален фестивал на любителските камерни и кафе-театри, в Свищов.

На театралната сцена в Камерна зала децата и учениците от всички детски градини и училища на Свищов изявиха своя талант, показвайки отлична подготовка и много любов към театралното изкуство.

Организаторите от ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ бяха подготвили за участниците еднакви подаръци, тъй като празникът няма конкурсен характер. Всяка театрална група получи книгата „Малкият принц“, ръчно изработен керамичен плакет с Принца и неговата роза, диплом за участие и сладка почерпка.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
С апарат от последно поколение мериха кръвното на стотици великотърновци

С дигитални апарати от последно поколение мериха безплатно кръвното налягане на стотици великотърновци. Информационната кампания се проведе в парк „Марно…

Затвори