Share

В Свищов почетоха паметта на загиналите преди 40 г. от земетресението

събота, 4 Мар., 2017, 16:35ч.


IMG_20170304_121749
4 март – на тази траурна дата, в Свищов всяка година се събират роднини и близки на жертвите на едно от най-големите земетресения у нас. В знак на почит към паметта на загиналите и съпричастност с близките им, жителите на Свищов се събраха и днес пред паметните плочи в града, за да си спомнят с тъга за този трагичен ден от 1977 година.

На общоградското възпоменание архиерейският наместник отец Руслан Личев се обърна към хората с думите: „Днес е ден, в който се събираме за да покажем, че можем да бъдем зедно, не само в радост, но и в тъга. Ден, в който си спомняме с мъка и обич за всичките невинни жертви на природната стихия, молим се за мир на душите им и добруване между нас – живите.“ Кметът Генчев и ръководство на община Свищов поднесоха цветя и изразиха своята съпричастност с болката и мъката на присъстващите близки. В своето слово Генчо Генчев каза, че въпреки нелепата и трагична смърт на всичките над сто загинали, те ще останат вечно живи в сърцата ни, чрез спомена за тях.

Пред паметнте плочи на „33-ти Свищовски полк” и пл. „Велешана” всички сведоха глави в едноминутно мълчание и поклон пред паметта на загиналите, в най-убийственото заметресение за България.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Арабанаси посреща за 27-и път Тодоровден

За 27-а поредна година в Арбанаси ще посрещнат един от най-големите народни празници Тодоровден. Празникът е в събота, 4 март,…

Затвори