Share

В Свищов поднесоха цветя на паметната плочата на Димитър Начович

вторник, 31 Ян., 2017, 09:20ч.


3
С ежегодното събитие се отдава почит на родоначалниците на читалищното дело в България
В студеният зимен ден, пред къщата на Димитър Начович в Свищов се събраха жители на града, читалищни настоятели, представители на културните институции и общинското ръководство, за да изразят своята почит и признателност към родоначалниците на читалищното дело в България, започнало от Свищов.

Поднасянето на цветя на паметната плочата е традиционно и ежегодно събитие, с което се подчертава значимостта на читалищното дело и неговите дейци. Поздравителни слова по повод годишнината поднесоха кметът на община Свищов Генчо Генчев и председателят на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ Пламен Александров.

На събитието присъстваха зам.-кметовете Анелия Димитрова и инж. Пламен Петков, председателят на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, директорът на Дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов, директорът на Историческия музей Ивелина Иванова, представители на Фондация „Ангели от Лим“, културни деятели и граждани.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Община Лясковец обявява традиционния си конкурс „Най-хубаво домашно вино”

Конкурсът „Най-хубаво домашно вино” ще се проведе на 13 февруари 2017г. /понеделник/ от 14.00 часа в Музея на гурбетчийското градинарство…

Затвори