Share

В Свищов отпразнуваха деня на винарите и лозарите

вторник, 14 Февр., 2017, 18:24ч.


5

На лозовите масиви в село Совата бе отслужен молебен за здраве и плодородие. Изпълнителният директор на “Винарна Свищов”  Надя Минева поздрави присъстващите гости с празника и благодари на своите служители за всеотдайния целогодишен труд, след което зеадно с кмета на община Свищов Генчо Генчев и председателят на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов извършиха обичая по зарязвяне на лозята.

Традиционният празник беше уважен с присъствието на голяма част от общинското ръководство. Зам.-кметът Пламен Петков, зам.-кметът Бедри Алиев, зам.-кметът Борислав Замфиров и секретарят на общината Любомира Петрова поздравиха служителите и ръководството на Свищовската винарна, като им пожелаха плодородна година, добра реколта и успешна реализация на омайните вина от свищовския регион. С руйно вино, празнична трапеза и добро настроение премина традиционният празник, които беше споделен от всички присъстващи.

7

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Великотърновски ученици отбелязаха Св. Валентин с изложба, базар и любовна лотария

Ученици от Велико Търново отбелязаха популярния празник на любовта Свети Валентин с поредица от инициативи. Пред сградата на Общината младите…

Затвори