Share

В СОУ „Николай Катранов” започва работа „Детска полицейска академия”

вторник, 17 май, 2016, 13:25ч.


DSC02091

В 12:00 часа на 16.05.2016 г., в двора на СОУ „Николай Катранов” официално беше открито „Детско полицейско управление” по проект  “Детска полицейска академия”. Ръководството на СОУ “Николай Катранов” и учителките на ІІ б клас Силвия Александрова и Галя Висоцка, са организатори и домакини на проекта. В екипа от страна на училището, са включени и Милена Богданова – психолог, и Виолета Трайчева – педагогически съветник.

Официален старт на националната превантивна програма „Детско полицейско управление” даде  Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Заложените теми и методически указания  внимателно са разработени от групата, в която влязоха представители на МВР, Министерството на образованието и науката, Министерството на правосъдието, Българският младежки червен кръст, Българската православна църква, Българският туристически съюз. Идеите и темите са дългосрочни, и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните, и прогимназиалните класове. Целта е, чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита; безопасност на движението по пътищата; до лекарска помощ; здраве; етика и право, и други, децата да получат съответните умения. В обучителния процес ще участват служители от структурите на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Криминална полиция”, психолози от психологическите лаборатории на МВР, експерти от БЧК, БТС и други партньори в съответните градове. За реализирането на съвместната дейност предстои подписване на Споразумение за изпълнение на програмата, която остава отворена и за нови идеи.

6

В екипа по проекта, освен учителките на ІІ б клас – Силвия Александрова и Галя Висоцка, са включени и Милена Богданова – психолог, Виолета Трайчева-педагогически съветник.

Гости на тържественото откриване бяха кметът на община Свищов Генчо Генчев, зам.-кметът Анелия Димитрова, г-жа Румяна Кузева – началник отдел “Образование и култура”, гл. инспектор Момчил Златев – началник на РУ на МВР, полицейски инспектор Лора Георгиева и др.

Директорът на училището г-н Генади Иванов и гл. инспектор Момчил Златев – началник на РУ на МВР подписаха Споразумение за партньорство, а децата след като  произнесоха на висок глас Етичния кодекс на доброволеца, получиха своите отличителни знаци и се снимаха с официалните гости.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Велико Търново става домакин на Международен кулинарен фестивал

Велико Търново е един от седемте български градове домакини на първия по рода си Международен Кулинарен фестивал – “България посреща...

Затвори