Share

В село Драгомирово отбелязаха храмовия празник на селото в църквата „Св. Иван Рилски”

петък, 19 Окт., 2018, 15:53ч.


1

На 19 октомври в деня почитащ Св. Иван Рилски, в свищовското село Драгомирово се състоя двоен празник. По традиция жителите на селото се събраха в църковния храм носещ името на  покровителя на българския народ, където отец Евгени отслужи молебен за здраве и благополучие на местните жители и българския народ. На църковната служба присъстваха кметовете на населеното място Марин Крачунов и на община Свищов Генчо Генчев, както и секретарят на Общината Любомира Петрова.

В своето обръщение към миряните отец Евгени не пропусна да благодари на кмета Генчев за личната му ангажираност и усилията, с които допринася за съхраняване и поддръжка на православните храмове в Общината. Кметът от своя страна каза, че наистина храмовете в общината стават все по-хубави, но е изключително радостен, че може да разчита на духовните лица в свищовската духовна околия и на кметовете на населените места, с които заедно постигат добри резултати. Общинският кмет даде за пример редицата подобрения, които кметът на селото е реализирал благодарение на своята активност и съвместните усилия с общинското ръководство.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Доброволци от „Хана Проджект“ преобразиха Вътрешно отделение на свищовската болница

Американската организация реализира за шеста година доброволчески инициативи в Свищов Вътрешно отделение на свищовската болница  МБАЛ „Димитър Павлович” бе ремонтирано…

Затвори