Share

В Правда избраха най-доброто домашно вино, а победителят печели за трета поредна година

сряда, 14 Февр., 2018, 16:31ч.


6

За трета поредна година Димитър Ирманов печели първата награда в конкурса за домашно вино, който се организира от НЧ „Звезда – 1905“ в Правда в навечерието на празника Трифон Зарезан. Победителят е единственият, участвал в състезанието с бяло вино. В конкурса бяха представени още 3 червени пелина и 7 червени вина.

Първото място при пелина за втора поредна година спечели Атанаска Ранева, на второ място е класиран Георги Николов, а на трето – Виолета Рацова, която за първа година участва в конкурса. Победител при червените вина е Христинка Стефанова. Тя печели наградата за втора поредна година. Второто място е за Атанас Кънев, а третото – за сильонка Късева, която също е дебютант във винения конкурс.Преди да бъдат оценени най-добрите вина и пелини, самодейците от Правда по традиция зарязаха лозите и ги поляха с вино, а после пяха и играха, за да е плодородие и берекет.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Живописна изложба подариха на горнооряховчани за 14 февруари художниците от ГОАРТ

40 живописни творби подредиха в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ художниците от Сдружение ГОАРТ. Изложбата е традиционна и се провежда всяка…

Затвори