Share

В Павликени отличиха директор, учител и ученик на годината

вторник, 28 май, 2019, 10:06ч.


DSC_8961

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май отбелязаха с официална церемония в Павликени. По време на празника, проведен на централния площад „Свобода”, бяха връчени почетните грамоти и премиите за наградите „Директор на годината”, „Учител на годината”, „Ученик на годината”, които се връчват всяка година по статут.
С тържествено слово към присъстващите се обърна кметът инж.Емануил Манолов, които припомни значението на делото на светите братя Кирил и Методий. „Делото на Светите братя Кирил и Методий е революционно за своето време. Те създават писмеността на славянските народи и ни дават шанс и сила да изразим себе си чрез своите букви. Огромното значение на тези 30 знака, които във вековете били дооформени и променени, има изражения в политическата независимост на България, в собствената ни идентичност и разграничение от другите нации, в усещането в сърцата ни, че сме българи“, каза инж. Манолов. Езикът и азбуката ни са свещени и трябва да ги защитаваме, призова той.

Паметна плочка вимпел с посвещението „Сбъднете своите мечти!” получиха всички абитуриенти от випуск 2019 от училищата в Павликени.
Грета Георгиева е носител на наградата „Директор на годината в системата на предучилищното образование”, която се присъжда с решение на Общинския съвет. Тя е директор на ДГ „Слълнце“ в Павликени.

Наградата „Учител на годината” беше присъдена на шестима преподаватели – Тодорка Панова, старши учител в ДГ „Вяра, Надежда, Любов” гр. Павликени; Анка Атанасова, главен учител в ОУ „Св. Климент Охридски” гр. Павликени; Елена Кирилова, старши учител по английски език в ОУ „Св. Климент Охридски” гр. Павликени; Румяна Боянова, старши учител по математика и ИТ в СУ „Бачо Киро“ гр. Павликени; Рени Найденова, старши учител по физика и астрономия в СУ „Бачо Киро“ гр. Павликени; Илиана Грунева, старши учител по професионална подготовка в направление „Растениевъдство” в ПГАТ „Цанко Церковски“ гр. Павликени.
За първи път бяха дадени наградите „Млад учител“. Получиха ги Антония Маринова, учител в ДГ „Вяра, Надежда, Любов“ гр. Павликени; Силвия Тодорова, учител в ДГ „Райна Княгиня“ с. Недан; Георги Тодоров, учител по информатика и ИТ в СУ „Бачо Киро” гр. Павликени; Елиза Неждетова, учител в професионално направление „Туризъм” в ПГАТ „Цанко Церковски” гр. Павликени.
За цялостен принос и дългогодишна дейност в системата на образованието беше наградена Татяна Ангелова, учител по математика в СУ „Бачо Киро” Павликени.

Наградата „Ученик на годината” получиха 6 възпитаници на училищата в Община Павликени. Те са се представили отлично в регионални и национални нива на олимпиадите по учебните дисциплини, участвали са в проекти и са проявили активност при организирането на училищни мероприятия и извънкласни форми.

Наградени бяха и колективи, както и спортни отбори с високи постижения през учебната година.
По случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост бяха наградени и културни дейци. С отличия се сдобиха Йорданка Дечева, председател на НЧ „Заря-1883” с. Долна Липница, както и самодейните състави Женска фолклорна група „Росна китка” при НЧ „Заря-1883” с. Долна Липница, Женска фолклорна група „Росна китка” при Пенсионерски клуб село Дъскот; Група за автентичен фолклор „По липнишки” при НЧ „Зора-1887” с. Горна Липница.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автодиагностика във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Аниматори ще забавляват децата на Лясковец за празника им

За поредна година Община Лясковец, със съдействието на ръководствата на детските градини организира пъстър празник за децата. По повод Първи…

Затвори