Share

В Първомайци празнуваха златни сватби и кръгли годишнини

петък, 23 Ное., 2018, 17:38ч.


DSC_0335

Семейни двойки, венчали се преди 50 години в Първомайци подновиха днес брачните си обети. Ритуалът бе воден от кмета на селото Ясен Янков. Заветното „да“ след 50 години отново си казаха пет семейства. Те бяха посрещнати с хляб и сол и след като преповториха брачните си обети, вдигнаха празнична наздравица. Тържеството бе организирано от Клуб на пенсионера „Дълголетие“ в Първомайци. Председателят на клуба Димитър Пейков приветства всички и покани на импровизираната сцена децата от ДГ „Здравец“ и ОУ „Елин Пелин“ в селото, които поздравиха присъстващите на празника. Поздрав със своите майсторски изпълнения отправиха и танцьорите от Групата за народни хора „Първомайска китка“. Задно със „златните“ двойки, празнуваха и няколко от членовете на Клуба на пенсионера, които навършват кръгли годишнини.

Всички присъстващи бяха поздравени и от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, от кмета на селото Ясен Янков и от председателя на общинската структура на съюза на пенсионерите Николина Костова.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ева Майдел: Правителството отделя рекорден бюджет за образование – 1 млрд. лв увеличение за 2 г.

„За поредна година правителството отделя рекордно висок бюджет за образование. За 2019г. е предвидено увеличаване с 400 милиона лева, което…

Затвори