Share

В Община Свищов се проведе планувана среща с бизнеса

петък, 5 Февр., 2016, 18:27ч.


www

По инициатива на община Свищов на 5 февруари се проведе планувана среща с бизнеса. Кметът на общината Генчо Генчев изрази увереност, че работата ръка за ръка с бизнеса е гаранция за развитие. Г-н Генчев формира присъстващите представители с новината за новосформиращо се звено в  Информационния център на Общината, което ще се занимава основно с експедитивното и коректно придвижване на документите постъпващи в общината. Това се прави с цел, да  се обслужват качествено и в срок представителите на бизнеса, като им се съдейства за инвестирането им в общината.

Ще бъде предоставен и специалист, който ще консултира по въпросите за европейските проекти и кандидатстването по тях. Организатори на днешната среща бяха зам.-кмета Мирослав Ангелов, директорът на  дирекция  „АПОУПЕВ” Стоян Парашкевов и главен експерт „Интеграция и неправителствени организации” г-жа Маргарита Перникова. Те бяха ангажирали консултантска фирма, която да представи различните оперативни програми.

Консултантите разясниха конкретни стъпки, правила и възможности  за кандидатстване в отворените към момента схеми и мерки, които са насочени предимно към бизнеса в различните браншове и неправителствения сектор. Насочиха вниманието им към параметрите на всяка една програма, в това число максимално и минимално финансиране, както и различните дейности, които са допустими.

Акцентира се и върху стимулирането на дейностите между отделните бизнес единици, с цел сдружаване, за разширяване на териториалният обхват. В неформални разговори, в края на срещата, беше отговорено на конкретни въпроси поставени от представителите на бизнеса. Такива срещи, в които да се обменя информация между общината и бизнеса се плануват и за напред.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Академично дарение от 160 книги за читалищната библиотека в Свищов

Във връзка със 160-та годишнина от основаването на Първото българско читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“, гр. Свищов…

Затвори