Share

В община Свищов бе подписан общинският колективен договор в сферата на народната просвета

вторник, 24 окт., 2017, 16:42ч.


IMG_20171023_152839

Колективен трудов договор, в сферата на народната просвета в община Свищов, беше подписан на 23 октомври. На официалната среща, провела се Гербовата зала на Община Свищов, подписите си върху споразумението сложиха кметът на община Свищов Генчо Генчев, председателят на Съюза на работодателите в системата на просветата г-жа Цветанка Кирова, председателят на Общинския координационен съвет на Синдиката на българските учители г-жа Силвия Александрова и г-жа Ценка Димитрова – представляваща Общинската синдикална организация на КТ „Подкрепа”. Общинският трудов договор бе съгласуван от ресорния зам.-кмет Анелия Димитрова, Румяна Кузева – началник отдел „Образование“ и юриста Цветелина Димитрова. В хода на социалното партньорство и преговорите, страните по договора проявиха взаимно уважение, зачитане и съгласуване на интересите си за осигуряване необходимите условия за функциониране на учебните звена.

Общинският колективен договор има за цел да отрази  специфичните проблеми на общинското образование, стъпвайки на отрасловия КТД и нормативната уредба в системата на народната просвета. В него са уредени въпроси, свързани с трудовата заетост, професионално развитие и квалификация, трудови възнаграждения и обезщетения, работно време, почивки и отпуски, условия на труд и синдикална дейност. Документът касае детските градини, училищата и извънучилищните звена в системата на народната просвета на територията на общината. Той има действие само за работниците и служителите, членове на синдикалните организации и организациите на работодателите – страни по договора.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Когато музиката помага

Няма как да не сте забелязвали, когато се случи катастрофа по света, бедствие, атентат, веднага се организира концерт. Повечето такива...

Затвори