Share

В навечерието на Петровден Община Лясковец издаде стиховете на поета Пламен Капинчев

петък, 23 юни, 2017, 19:12ч.


IMG_1504 IMG_1508 IMG_1511 IMG_1499 IMG_1514

Сборник с избрани стихове бе издаден за празника на град Лясковец. Инициативата отново е на Община Лясковец и на литературен клуб „Вдъхновение” при читалище „Напредък-1870” с ръководител Росица Петрова. Издаването на всички стихосбирки и проза през годините, както и представянето на новите книги е ставало с помощта и финансовата подкрепа на Община Лясковец. Творците са граждани на Лясковец и членове на читалищния клуб.

Авторът на новата поетична сбирка този път е освен поет, също музикант и певец. Той е най-новото попълнение на литературния клуб – известния певец от миналото, един от групата „Симпатяги” Пламен Капинчев. Той влезе официално като член на лясковския клуб миналата есен и участва за пръв път със свои стихове и песни в сбирка на поетите от региона за празника на поезията – първи октомври. Тогава се роди и идеята на ръководителя на „Вдъхновение” да бъде събрано творчеството му в книга. Поетът с китара е нарекъл стихосбирката си „Будни сънища” и в нея влизат 46 негови стихотворения в три раздела „Бреговете на мойта душа”, „Влакът на живота” и „Изпети стихове”, като част от тях наистина са текстове на негови песни, по негова музика. В два по-малки раздела в края на книжката са включени и 15 творби, които са създадени съвместно с поетеса от Варна, негова посестрима по душа, с която си комуникират до издаването на книжката само онлайн. Поетесата е Надежда Павлова с поетичен псевдоним Перличка и на живо запознанството с лясковския поет се случи именно по време на представянето на съвместното им творчество.

Представянето на новата стихосбирка направи ръководителката на лясковските поети пред многото гости, които се бяха събрали в Музея на градинарството. Поетите се радваха и на присъствието и подкрепата на своите колеги от съседни литературни клубове, на наши съграждани, почитатели на поетичното изкуство, приятели, музиканти и фенове на певеца-поет. 130 книжки е печатното издание на „Будни сънища”, редактор е Росица Петрова, художник Десислава Цуцулова, а дизайнът и предпечатната подготовка са на Тодор Тонков. Част от събраните в книжката стихотворения, представиха на публично четене колеги поети от лясковския клуб, а други самия автор изпя за своите гости.

Д-р Гецова, като патрон на всички тези поетични празници, поздрави авторите, като пожела успехи и още много съмишленици, почитатели и приятели по творческа съдба на ръководители, вдъхновители и стихописци. Поздрав поднесе и председателят на читалището Васил Русев и присъстващите близки, колеги и приятели. Всеки гост на празника си тръгна с екземпляр от най-новото издание събрана поезия на лясковски поет.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Младите певци на България си дават среща в Павликени за конкурса „Нека да е лято!“

Днес и утре Павликени става средище на младите български певчески таланти на България. В града за шеста поредна година ще…

Затвори