Share

В навечерието на 1 ноември Свищов отпразнува Деня на народните будители

четвъртък, 1 Ное., 2018, 14:45ч.


20181031_174802

В навечерието на 1 ноември община Свищов проведе празнично честване по повод Деня на народните будители. С празнично слово произнесено от зам.-кмета Анелия Димитрова и полагане на цветя на паметника на Дарителите, беше отбелязана датата посветена на всички народни просветители, и пазители на българската духовност. Представители на образователни и културни институции, на неправителствени организации и граждани се поклониха пред паметта на всички достойни българи, оставили своите имена като пример в българската история.

Особена тържественост на организираното събитие придадоха изпълненията на ПБХ „Янко Мустаков“, с диригент Елизабет Людмилова, а факли огряваха от всички страни паметника на Дарителите.

На събитието кметът на община Свищов Генчо Генчев с радост връчи две награди ученици от СУ „Николай Катранов“. Венелин Христов от VI „а“ клас и Ани Атанасова VII „б“ клас бяха отличени за участието им в конкурсите на РУО – Велико Търново, посветени на Националната седмица на четенето.

20181031_172759

 

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Две изложби посветени на Деня на народните будители бяха открити в Свищов

На 31 октомври по повод Деня на народните будители, в изложбената зала на къщата музей „Алеко Константинов“ бяха открити две…

Затвори