Share

В Международния ден на книгата в Горна Оряховица гостува писателят Владимир Зарев

понеделник, 22 Апр., 2019, 17:21ч.


Vladimir_Zarev

Един от най-актуалните в момента български писатели – Владимир Зарев, ще гостува в Горна Оряховица на 23 април – Световния ден на книгата и авторското право. Творческата среща се организира от Община Горна Оряховица и местната структура на Съюза на българските журналисти и ще започне от 17.30 ч. в Художествена галерия „Недялко Каранешев“.Писателят ще бъде представен от проф. Николай Димитров, който е автор на няколко изследвания върху творчеството на Владимир Зарев. През 2017 г., авторът е удостоен с държавната награда „Св. Паисий Хилендарски”, а тази година заслугите му към българската литература и култура са оценени и с най-високото българско отличие – орден „Стара планина”.

Владимир Зарев се радва на нарастващ читателски интерес. За интереса към първите му книги роля има сериалът „Дървото на живота”, който стъпва върху елементи от Заревата трилогия „Битието”, „Изходът” и „Законът”.

Владимир Зарев е автор още и на романът “Разруха”, който е определен от немската критика като най-доброто литературно обяснение на случващото се в Източна Европа след връщането на демокрацията.

Читателите в Горна Оряховица ще могат да чуят от самия автор историята на най-новата му книга – „Чудовището”, която ще излезе в средата на май в издателство „Хермес”.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
10 ползи от лятната езикова ваканция

10 ползи от лятната езикова ваканция …или как за 15 дни да получиш знанията за 1 година   Летният езиков…

Затвори