Share

В Лясковско топъл обяд за бедните имаше и през летните месеци

петък, 2 Окт., 2015, 13:07ч.


info медии

Община Лясковец приключи проект, с който в продължение на пет месеца на 44 социално слаби лица от общината бе осигурен топъл обяд. С този проект бе разкрита лятна обществена трапезария, нещо което за пръв път се реализира в общината, тъй като през последните 8 години, трапезария действаше само през студените зимни месеци.

Проектът се реализира по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, Операция тип 3: 2014BG05FMOP001-03.01 „Осигуряване на топъл обяд“. Операцията бе съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Проектът бе на стойност 11236.49 лв., в т.ч. 10701.42 лв. за закупуване на хранителни продукти и 535.07 лв. режийни разходи. Същият беше реализиран на територията на Лясковец и селата Джулюница, Мерданя и Добри дял. За всеки един бенефициент бе осигурен обяд, състоящ се от супа, основно ястие, хляб и десерт. Дейностите по проекта се реализираха в периода от 4 май до 30 септември 2015 г., като тези дейности допълниха, надградиха и разшириха обхвата на действащата Национална програма за подпомагане на обществените трапезарии, без да ги дублират.

В рамките на изпълнението на проекта, екип от социални и здравни работници ежемесечно предоставяше и съпътстващи мерки на бенефициентите, изразяващи се в здравни консултации, консултиране за възможностите за ползване на други социални услуги, предоставяни на територията на общината, включително и такива, финансирани по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020 г., консултации за ползването на административни услуги и др.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Метаамфетамин иззe полицията във В. Търново

Вчера при провеждане на специализирана полицейска операция от служители на сектор "Пътна полиция" и РУ – В. Търново на ул.…

Затвори