Share

В Лясковец за честването на Ботев се събраха ученици и много граждани

петък, 2 юни, 2017, 13:43ч.


IMG_1313 IMG_1306 IMG_1308 IMG_1311

Десетки лясковчани почетоха паметта на Христо Ботев и сведоха чела пред саможертвата на националните герои. Събрали се пред Паметника на загиналите, те поднесоха венци и цветя и с едноминутно мълчание почетоха паметта на падналите за свободата и обединението на България и паметта на лясковските герои. В тържествения ритуал участваха общинското ръководство, ученици от училищата, представители на партийни организации и различни институции. Благодарствен молебен отслужи свещеникът отец Богдан Арабаджиев, а кметът на общината д-р Гецова прочете възпоменателно слово за титана на революцията.

В него тя подчерта: „Това, което обединява националните ни герои е родолюбието, мечтата за свободна и независима държава. Всички те са хора, превърнали се в стълбове на националното самосъзнание и пример за осъзната саможертва пред олтара на отечеството. Тези мъченици и герои не са мечтаели за слава, те са били безумни мечтатели за всеобщото благо и за народното благоденствие. От дистанцията на времето можем да заявим, че никой не е забравен и нищо не е забравено. Важно е обаче да умеем да вземаме от историята не само емоцията и спомена, а да възпитаваме духа и волята си съобразно обективните нужди на съвремието и стремежите за бъдещото ни развитие”, каза в словото си кметът.

Точно в 12 часа, с вопъла на сирените затуптяха в силна емоция сърцата на признателните поколения граждани на Лясковец в минути, изпълнени с вълнение, признателност, родолюбиви чувства и гордост.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Великотърновските огнеборци превърнаха празника на детето в истинско приключение

Деца от детските градини „Здравец“, „Соня “ и „1 юни“ във В. Търново и малчугани, дошли в парк „Дружба“ на…

Затвори