Share

В Лясковец ще бъде открита трета Национална изложба „ЗАЕДНО”

сряда, 10 Апр., 2019, 16:46ч.


IMG_3281

Тази година за трети пореден път ще бъде открита Национална изложба на ученическото творчество под надслов “Заедно”. Организатори на събитието са Община Лясковец, Начално училище „Цани Гинчев” Център за приобщаващо образование и Департамент за информация и повишаване квалификацията на учителите – Стара Загора. Целите на изложбата са да популяризира ролята на съвременното училище за подкрепа на процеса на осъзнаване и приемане на индивидуалността на всеки ученик, да покаже възможностите за развитие на учениците със специални образователни потребности, да популяризира приобщаването като процес. В тазгодишното издание на Националната изложба се включиха 819 ученици.

Специални гости на откриването на изложбата, което ще се състои на 12 април 2019 година от 14:30 часа в Младежки дом – гр. Лясковец, ще бъдат д-р Татяна Предова и д-р Бояна Алексов от дирекция „Приобщаващо образование” на Министерството на образованието и науката, Фондация „Живот със Синдром на Даун”, Издателство Carrot и други. Официалното откриване ще направи кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова, ще бъдат наградени и победителите в тазгодишната надпревара, а децата от НУ „Цани Гинчев” и от гостуващи училища ще поднесат богат празничен концерт.

Ден след откриването на изложбата, на 13 април 2019 година ще се проведат паралелно две обучения, водени от лектори на Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите – Стара Загора. Събитието е в унисон с новите стратегии и образователни политики на министерството на образованието и науката.

 

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Храна за социалнослаби ще събират „отГОворните“ в два магазина в Г. Оряховица

В Горна Оряховица ще се проведе инициативата „Купи и сподели“, част от националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба…

Затвори