Share

В Лясковец ще бъде отбелязан Денят на Независимостта

вторник, 19 Сеп., 2017, 17:31ч.


Ден на Независимостта

На 22 септември 2017 година Община Лясковец организира честване на 109 години от обявяване Независимостта на България. Отбелязването на годишнината ще се състои на площад „Възраждане” в Лясковец, пред паметника на загиналите във войните лясковчани на 22 септември /петък/ от 10:00 часа.

Организаторите канят всички желаещи граждани, представители на неправителствени организации, на бизнеса и политическите партии, ученици, пенсионерски клубове и общественици, да се включат в отбелязването на 109 години от обявяването Независимостта на нашата държава, както и в поклонението пред паметта на загиналите лясковчани.

На централния площад ще звучат химните на Република България и на Европа и ще бъде отслужен благодарствен молебен пред паметния знак на лясковските борци за свобода. Кметът д-р Ивелина Гецова ще произнесе поздравително слово по повод 109 години Независимост.

Ритуалът, посветен на годишнината от обявяване на Независима България ще завърши с едноминутно мълчание на колене и поднасяне на венци и цветя.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Храм „Света Троица“ в Свищов отбеляза своята 150-годишнина

В два поредни дни църковното настоятелство на храм „Света Троица“ отбеляза 150-годишнината от създаването на православната църква. Църковният храм е…

Затвори