Share

В Лясковец отбелязаха Световния ден за безопасен интернет за децата

сряда, 10 Февр., 2016, 15:41ч.


DSC07809 DSC07827

Днес учениците, учителите  и гости на лясковското НУ „Цани Гинчев“ отбелязаха международния ден за безопасен интернет за децата. Те се срещнаха със създателите на най-полезния образователния портал „Уча.се“ – Дарин Маджаров и Антон Бъчваров. Авторите разкриха на малчуганите как да играят, да се учат и да се забавляват във виртуалното пространство, без да бъдат застрашени по някакъв начин. Използвайки видео-уроците, игрите и упражненията от сайта “Уча.се”, децата повишават успеха си в училище, като същевременно се забавляват. На срещата децата не скриха своя интерес от сайта. По-големите ученици споделиха своите впечатления от портала, тъй като за тях той е известен още от преди две години. В разговора стана ясно, че децата умеят да работят безопасно с платформата, а създателите изненадаха малките си приятели с най-новия продукт – учебна игра, която позволява всеки ученик да провери своите знания, докато играе.

За пореден път учителите от НУ „Цани Гинчев“ доказаха своя иновативен подход при работата с учениците и при представяне на учебния материал по различен и леснодостъпен начин. За тях е важно новите технологии да бъдат използвани правилно и целенасочено, така че да направят достъпна дори и най-трудната материя. „Под формата на игра, тя става приятна и лесна за децата”, споделя професионалния си опит екипът на директора Диана Петкова.

Образователният портал „Уча.се“ е подходящ и за по-големи ученици. Целта на учителите е децата да искат да учат, да обичат да учат и да се забавляват учейки. На срещата в лясковското начално училище присъства и старши експерт по начално образование в Регионален инспекторат по образование, гр. Велико Търново Захаринка Чакалова. Тя подкрепи използването на новите технологии и иновативни методи в обучението на децата от начален етап на основно образование и пожела бъдеща ползотворна дейност на всички.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
ОФК “Павликени” надигра с 3:1 “Севлиево”

Победа взе в първата си контрола от подготовката съставът на ОФК „Павликени“. Възпитаницете на треньора Милен Петков биха с 3:1…

Затвори