Share

В Лясковец кметове и съветници положиха клетва

петък, 6 Ное., 2015, 13:43ч.


IMG_7937

Днес, 6 ноември се състоя тържествената първа сесия в Лясковец и подписването на клетвените листи. Новите общински съветници, кметът на общината д-р Гецова и петимата кметове на селата се заклеха и така официално встъпиха в длъжност. На заседанието на новосформирания лясковски общински съвет присъства лично областния управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев, който извърши официалната церемония. След като звучаха националния химн и този на град Лясковец, и съветници, и кметове изрекоха клетвените думи: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от лясковска община и да работя за тяхното благоденствие.” Председателят на общинската избирателна комисия Христо Банов връчи на общинските съветници, на д-р Гецова и на селските кметове удостоверенията за избор. След произнасянето на клетвата, на общинския кмет бяха връчени символите на града – ключът и кметската огърлица. Те бяха предадени на д-р Гецова от вр. и. д. кмет на община Лясковец Диянка Бобева-Михайлова. Д-р Гецова пък връчи подаръци и плакети с логото на Общината на двамата кметове, управлявали в предишния мандат Добри дял и Мерданя – Виолета Райкова и Марин Люцканов, с благодарност за тяхното добро управление.

По традиция най-възрастният от местните парламентаристи води процедурата по избирането на председател – в случая доайенът Иван Арабаджиев бе от групата на мнозинството. Всичките 17 съветници пуснаха бюлетини и с таен вот избраха бъдещия си управник. Предложението Даниела Арабаджиева да бъде новият-стар председател на общинския съвет бе прието с 11 гласа „за”. Кметът д-р Гецова и председателят на местния парламент честитиха на новоизбраните кметове и на общинските съветници и им пожелаха ползотворен мандат.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Младежи почистиха и предадоха за вторични суровини предизборни плакати, с парите зарадваха деца в Дебелец

Областният координатор на МГЕРБ Георги Недев и негови колеги от младежката структура на партията, почистиха предизборни плакати, залепени по време на…

Затвори