Share

В Лясковец и Джулюница Празникът на буквите премина в игри, песни, четене и със сладки изкушения

петък, 29 Мар., 2019, 16:07ч.


55624190_10213837178898732_8586463777388494848_n 56196755_10213837177098687_5133558363463876608_n Мога да четаСУ IMG_6186 IMG_6245

Пролетта носи  най-красивите  празници. За  първокласниците всяка пролет има и един специален, пръв и единствен – Празникът на буквите.

В последния ден преди пролетната ваканция, децата от Джулюница почетоха този ден с голямо тържество в класната стая. Седмици преди това, учиха наизуст песните за буквите и дойде денят да покажат какво знаят и могат. Учениците от първи клас на ОбУ „Петко Р. Славейков“ с класни ръководители Марияна Дончева и Симона Николова заявиха гордо пред своите родители, учители и приятели „Аз вече мога да чета и пиша!”. Това беше и мотото на вълнуващия празник, а под формата на най-разнообразни игри, подготвени от учителите им, децата сглобяваха буквите в думи, писаха цели изречения, четоха и представяха началните букви на своите имена, пяха песни и рисуваха, а нарисуваното сглобиха в Книга на класа. Децата не се смутиха и показаха колко много са научили от началото на учебната година до сега. Сбогуваха се тържествено с Букварчето и се запознаха с новата си приятелка – по-голямата му сестра Читанката, скрила в пъстрите си листи звънки стихове, вълшебни приказки, пословици и поговорки, с които ще радва детските сърчица. Малките първокласници изиграха пред гостите и любимата си игра – виртуална печатница, четоха и гатанки, търсиха заедно отговора им и много се забавляваха. Така тръгнаха по вълшебния път, който отвежда децата в света на книгите. Техните учители им дариха най-голямото богатство – научиха ги да могат да четат и пишат, а гостите на тържеството ги зарадваха с тематични подаръци – интерактивна игра, торта, химикалки, тефтерчета. Кметът на Община Лясковец д-р Гецова също присъства на големия празник. Тя ги поздрави за успешното изучаване на азбуката, пожела им много да са здрави, да пишат и да четат упорито и им поднесе медени сладкиши-букви. Подаръци имаше и от директора на училището Даниела Христова, от председателя на училищното настоятелство Румен Стойков и от представители на местното читалище.

Много тържествен бе и Празникът на буквите, организиран в чест на първокласниците от СУ „Максим Райкович” в Лясковец. Той се състоя в Младежкия дом, където децата от двете паралелки с учители Недка Павлова, Малина Ангелова, Верка Славчева и Иво Маринов, посрещнаха гости, родители, начални учители от училището и представиха на вниманието им наученото от учебния материал, отреден за изучаване в първи клас на основното образование. Празникът на буквите премина под наслов „Ние вече сме грамотни” и с песни, стихчета, танци и с представяне на приказни герои, тържеството отбеляза успешния край на изучаването на основната книга на първокласника – Буквара. Тридесетте първокласника се представиха блестящо и бяха поздравени от директора на училището Даниела Арабаджиева, която им заръча да се учат, да радват своите родители и да представят достойно училището си. След официалната тържествена програма, децата получиха от директора на СУ „М. Райкович” подаръци – комплекти федербал, топки и още много забавни спортни игри, както и весело празнично шоу с аниматори. Родителите освен с аплодисменти, дариха малките си грамотни вече дечица, също и с интересни цветни книжки и със сладко изкушение – голяма празнична торта с формата на книга.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Общинският съвет подкрепи предложението В. Търново да получи официален статут на историческа и духовна столица

Общинският съвет подкрепи с пълно единодушие предложението Велико Търново да получи официален статут на историческа и духовна столица. Зад идеята,…

Затвори