Share

В “Етър” си стиснаха ръцете, продължават заедно напред

сряда, 4 Дек., 2019, 16:20ч.


Picture 046
Очакваното с интерес заседание на Управителния съвет на “Етър” не донесе драстични промени. Приета бе оставката на Росен Кирилов и бе насрочено Общо събрание на клуба за 7 януари, на този етап няма промени в клубната управа.

На сбирката тя бе в пълен състав, дойдоха проф. Камарашев, Цанко Цветанов, Петър Колев, Александър Нанков, а Красимир Балъков не участва в нея, тъй като не е член на УС. Той обаче бе на стадион “Ивайло” и също сподели своето мнение.

“Приехме оставката на Росен Кирилов. Факт е, че той не оправда очакванията, защото освен да си треньор, трябва да градиш и колектив, както бе при Балъков, но не и от лятото насам. На 7 януари ще има Общо събрание, то ще разглежда въпроса с подадените оставки от г-н Нанков и г-н Балъков-младши. Те са продиктувани от промените в Закона за спорта, тъй като г-н Нанков има участие и в УС на друг клуб. Той обаче ще продължи активно да помага на “Етър”, а до 7 януари има време да реши дали ще остане в клуба”, заяви проф. Георги Камарашев.

Много разгорещени спорове е имало на заседанието заради ситуацията в клуба напоследък, но в крайна сметка всички са изгладили нещата и стигнали до единодушие, с което са взели всички решения. “Казахме си вините един на друг, сложихме черта и си стиснахме ръцете”, коментира проф. Камарашев. “Доволен съм от отговорите на въпросите, които поставих. Радвам се, че моите виждания бяха подкрепени”, бе коментарът на Цанко Цветанов.

Обявено бе, че е избрана група, която да преговаря с бъдещия треньор и да се занимава със селекцията (с освободени и нови играчи), както и с подготовката – Цанко Цветанов, Александър Нанков и Красимир Балъков. След сбирката обаче Балъков уточни, че с това ще се занимават Цветанов и Нанков, но винаги е готов помогне с мнение и съвет. “Цанко ще бъде двигателят в работата заедно с останалите от УС, аз ще помагам с каквото мога. Моят син е подал оставка от УС не заради проблемите в “Етър”, а защото започва работа в мениджърска агенция и няма как да е в управата на клуба”, поясни Балъков. “Най-важното е сега всички фенове да знаят, че имаше конструктивен разговор, а футболистите да бъдат спокойни”, добави Краси Балъков.

Проф. Камарашев съобщи и някои конкретни решения от заседанието. Тодор Колев ще бъде освободен от клуба, но причината не е случката с Иван Стоянов, а защото няма лиценз. Предлагано му е да учи за такъв, но той отказал. Станаха ясни имената на двама от помощниците на бъдещия треньор по предложение на Александър Нанков. Това ще са Марин Стефанов и Стефан Ангелов. “Марин ще продължи да развива дублиращия отбор, откъдето трябва да идват кадри за мъжкия тим. Изискването ни към новия треньор ще е двамата да бъдат част от щаба му, като той ще може да си доведе и свой помощник. Ще помагам на “Етър” с каквото е необходимо, няма да се откажа и от дублиращия тим. За мен е важно “Етър” да се развива, да има отбори и в Първа, но и в Трета лига”, заяви Александър Нанков. Идеята е да се дава път на млади играчи от школата в представителния отбор.

Финансирането и подготовката също са обсъждани. До края на месеца “Етър” трябва да има нов наставник. Отборът отново ще бъде на предсезозна подготовка в Анталия, Турция, заявиха шефовете на клуба.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Стипендии, награди и приятни изненади за Студентски празник 2019

На 5 декември 2019 г. от 11,00 ч. в аулата на Великотърновския университет ще се проведе тържественото събрание по случай...

Затвори