Share

В два църковни храма от община Свищов честваха големия православен празник Свети Дух

понеделник, 28 май, 2018, 14:32ч.


2

Тържествено бе отбелязан празникът Свети Дух в с. Овча могила, където честваха 140-годишнината от освещаването на местната църква „Света Троица“. Тържеството по повод кръглата годишнина бе организирано от Великотърновската митрополия и църковното настоятелство на храма. Архиерейският наместник отец Руслан Личев отслужи тържествена света литургия, а в нея по невероятен начин се включи и църковен хор от гр. Габрово. Храмовият празник бе уважен от много жители и гости на селото, сред които бяха и кметът на Свищов Генчо Генчев, и председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов.

На същия ден, представителите на общинското ръководство успяха да уважат и жителите на село Драгомирово, които всяка година, на християнския празник „Свети Дух”, честват празника на селото в църквата „Св. Иван Рилски”. По традиция и днес там се събраха десетки миряни, за да направят курбан за плодородие и берекет. Кметът на селото Марин Крачунов с радост посрещна Генчо Генчев и Кристиян Кирилов, с които заедно присъства на празничната литургия. По време на нея отец Евгени благослови хората от селото, нивите, лозята и земята. Той благослови и приготвената храна, като пожела здраве и берекет на всички.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Домът за стари хора „Мария Луиза“ в Свищов чества 108 г. от основаването си

В Свищов тържествено бяха отбелязани 108 години от създаването на ДСХ „Мария Луиза“.  Директорът на Дома Сийка Петкова откри тържеството…

Затвори