Share

В ДГ „Васил Левски” – Свищов почетоха паметта на Апостола

петък, 17 Февр., 2017, 18:41ч.


IMG_20170217_103317

По повод 144 години от обесването на Васил Левски, част от общинското ръководство, начело с кмета Генчев, посети детската градина носеща името на най-великия българин. Децата и педагозите от детското заведение, бяха подготвили програма, която по достоен начин отбеляза героизма и великото дело на Апостола на свободата.

Директорката на детската градина Антония Матова пожела на децата този първи урок по родолюбие да остане в сърцата им за винаги. Кметът Генчев и зам.-кметът Анелия Димитрова поднесоха подаръци на малчуганите и изразиха своята увереност, че именно в най-ранна детска възраст се възпитава любов към родината и се изграждат ценностите. В детските градини децата получават своите първи уроци по родолюбие, които ще съхраняват в сърцата си и когато пораснат.

Кметът Генчо Генчев издаде, че самият той е възпитаник на ДГ „Васил Левски“ и любовта към българското и родното винаги ще тупти в сърцето му. Генчо Генчев подари на градината портрет на Васил Левски, дело на художника Камен Крумов, на който всички много се зарадваха. В памет на Апостола, присъстващите поднесоха цветя и венци на паметната плоча в двора на детската градина.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
С „Храбрият оловен войник“ на Театър ВЕСЕЛ откриват семейни уикенди в MALL В. Търново

На 19 февруари от 11.30 часа в MALL Велико Търново Театър ВЕСЕЛ представя „Храбрият оловен войник“. Това е първото събитие…

Затвори