Share

Ученици от СУ „Димитър Благоев“ (Свищов) ще получават топъл обяд по програма на БЧК

вторник, 4 Дек., 2018, 15:49ч.


20181203_142735

С настъпването на месец декември 60 ученици от свищовското средно училище „Димитър Благоев“ ще получават топъл обяд в продължение на 75 учебни дни.

Програмата за предоставяне на безплатен обяд се реализира за десета година от БЧК, като тази година, за първи път, по инициатива и със съдействието на общинското ръководство, от програмата ще се възползват 60 свищовски деца, от семейства в затруднено социално положение. Представителят на областна управа на БЧК  – Велико Търново г-жа  Румяна Христова и председателят на общинската организация Генчо Стоянов обявиха, че сумата осигурена от Националния съвет на БЧК за обяда е в размер на 9 хиляди лева, а училището и общината осигуряват останалите средства за пълния пакет от обяда на децата. Един от критериите за избор на училище „Димитър Благоев“ е фактът, че там се обучават най-много пътуващи деца, които в голямата си част са от социално слаби семейства. Обядът се приготвя от същата фирма, която приготвя храната за всички ученици и менюто е еднакво. Идеята на проекта е да се осигури здравословно хранене и равнопоставеност между децата, а социалният статус да не бъде фактор в техното развитие и взаимоотношения.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Концерт „Суингиращата Коледа“ представят Васил Петров и Биг бенд В. Търново

Музикалното събитие е със свободен вход и е подарък от Общината „Суингиращата Коледа“ е най-новият музикален проект, който ще бъде…

Затвори