Share

Ученици от лясковската гимназия призьори в математическо състезание

понеделник, 23 Ное., 2015, 13:44ч.


12115455_1695687793978721_906117772519789098_n

В Международното състезание „Математика без граници” се впуснаха наши малки математици от СОУ „Максим Райкович”. 36 възпитаници на лясковската гимназия от първи до седми клас, приятели на математиката, се включиха в престижната надпревара и успяха да се преборят за злато, бронз и три сребърни медала. Това бе поредния есенен кръг на математическото съревнование, в който участваха 14 174 деца на възраст от 8 до 18 години от общо 25 държави от Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка.

Състезанието се провежда на три етапа – есенен, зимен и пролетен и децата решават задачите онлайн. Учениците, събрали най-голям брой точки в два от трите кръга се допускат до участие във финалния кръг, а тази година той ще се проведе от 1 до 3 юли в Несебър. Тестът се състои от 20 логически задачи, подходящи за възрастта на учениците и съобразени с учебното съдържание в различните държави за един астрономически час. Тестовете са изготвени от международен екип от специалисти. Показателите при класиране са брой решени задачи, брой решени задачи със свободен отговор и време за работа. 4% от участниците получават златен медал и по 8% – сребърен и бронзов. Със златен медал е Йоана Петрова от втори клас, сребро получават четвъртокласника Делян Бойчев и седмокласниците Станислав Йорданов и Тонислав Събев, а бронзов медал заслужи Иван Колев от четвърти клас.

Директорът на училището Даниела Арабаджиева поздрави най-добрите математици на СОУ „М. Райкович”, както и техните учители и им пожела още нови успехи в следващите кръгове. На всички бяха връчени сертификати за успешното представяне, а петимата най-добри получиха своите медали.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
65-годишен мъж с “Трабант” се преобърна и почина

65-годишен мъж от с. Лозен загина при пътен инцидент. Произшествието е станало в събота около 14.30 ч. на общински път…

Затвори