Share

Ученици оглавиха Великотърновския общински съвет в рамките на кампанията „Мениджър за един ден“

петък, 13 Окт., 2017, 13:32ч.


1-2

Ученици от Велико Търново оглавиха Общинския съвет в Старата столица в рамките на кампанията „Мениджър за един ден“, инициирана от неправителствената организация „Джуниър Ачийвмънт“. Денислава Пламенова, Пламена Петева, Диана Иванова, Маринела Ямакова и Цветелина Станева бяха приети от председателя на местния парламент Венцислав Спирдонов и неговите сътрудници. Те се запознаха с устройството, правомощията и функциите на Общинския съвет и на ръководството и навлязоха в детайли в ежедневната работа.

Младите хора се изявиха като истински председатели на местния парламент. Те сложиха резолюции на материали за октомврийската сесия, работиха с дигиталната система за безхартиено заседание, посетиха залата, в която се обсъждат всички предложения, свързани с развитието на Велико Търново и общината и провежданата местна политика. Учениците изготвиха и прессъобщение относно предстоящата на 26 октомври сесия.

Кампанията „Мениджър за един ден“ се провежда за 16-а поредна година. Венцислав Спирдонов посъветва младите хора да бъдат активни в обществото и да не се притесняват да споделят с местната власт своите идеи и виждания. За активното им участие в инициативата той връчи на учениците грамоти и им подари книги.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Художникът Цвета Марова: Показвам светлата си страна, без да крия тъмната

Разговор на Пламен Асенов Цвета Марова е родена във Велико Търново, в семейството на големия български скулптор професор Ненко Маров,…

Затвори