Share

Ученици и учители от СУ „Н. Катранов“ участваха в среща по „Еразъм +“ в Адана, Турция

петък, 19 Апр., 2019, 14:39ч.


1
Шест петокласници: Ивайло Йорданов, Илиян Петров, Красен Ангелов, Алекс Йорданов, Георги Кулчев и Людмил Спиров, и три учителки: Силвия Александрова, Оля Михова и Валентина Христова, участваха в първата ученическа среща по проект „Да се учим и да станем по- културни”, по програма „Еразъм +“ в град Адана, Турция.

Темата на срещата беше „Традиционна турска храна, игри, песни и танци”. Нашите ученици, заедно с учениците от Румъния и Италия, бяха посрещнати от домакините с колоритна програма от песни и танци.

През целия си престой в Адана нашите ученици участваха в различни дейности като приготвянето на местна храна, в изработването на рамки, в изучаването на песни и танци, в язденето на коне, стреляне с лък и други. Учениците показаха на турските деца своите умения в игра на народна топка и в други традиционни български игри.

На финалното тържество присъстваха директори на всички големи училища в Адана и началникът на образованието в турския град. На тази среща свищовските ученици получиха сертификати и бяха наградени с медали за отлично представяне във всички мероприятия.
СУ „Николай Катранов“ в град Свищов ще бъде домакин на втората ученическа среща по проекта. На нея ще бъдат представени драматизации на приказки от четирите страни, уроци на български и английски език, организирни игри с познавателна цел.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Лазарки нарекоха за здраве и берекет в Община Лясковец

В навечерието на Лазаровден и Цветница малки моми от НУ „Цани Гинчев”, с ръководител учителката Мариела Терзиева, гостуваха при кмета…

Затвори