Share

Ученици и млади великотърновци със старопрестолни грамоти за дарителство в подкрепа на областната болница

понеделник, 18 Февр., 2019, 14:21ч.


7 (23)

Ученици и млади хора от Велико Търново бяха отличени със старопрестолни грамоти за дарителство, а повод станаха благотворителни кампании в подкрепа на Областната болница „Д-р Стефан Черкезов“. Благодарствените свидетелства, подписани от кмета на Старата столица Даниел Панов, са издадени на възпитаници от единадесетите класове на Американски колеж „Аркус“, както и на младежите от клуб „Ротаракт“. Грамотите бяха връчени от заместник-кмета Снежана Данева-Иванова.

През миналата седмица учениците направиха дарение в подкрепа на отделението по трансфузионна хематология /кръвния център/ в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Със събраните средства от коледния благотворителен бал на Американски колеж „Аркус“ е закупен апарат – хемоглобинометър. Това е първото дарение за кръвния център от няколко години насам. Изследването на нивото на хемоглобина е задължително преди даряването на кръв.

Младежите от „Ротаракт“, заедно със съмишлениците си от „Интеракт“ направиха дарение за нов кардиограф за акушеро-гинекологичното отделение на областната болница. Те подкрепиха и акцията на „Ротари клуб – Велико Търново“ за закупуване на съвременен бронхоскопски апарат за общинската белодробна болница „Д-р Трейман“.

Снежана Данева-Иванова благодари на учениците и младите хора, че проявят силна обществена активност и показват, че са загрижени за решаването на различни проблеми. Тя подчерта, че Община Велико Търново категорично подкрепя каузи с благородна насоченост. „Надявам се, че все повече млади хора ще последват вашия достоен пример“, обърна се Снежана Данева-Иванова към дарители.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
С благотворителен базар на мартеници подпомагат арт-ателиета към социални услуги във В. Търново

За осма поредна година Община Велико Търново организира благотворителна изложба-базар „Баба Марта бързала и мартенички вързала” на мартеници. Тематичните изделия…

Затвори