Share

Ученичка от Плевен – победител в конкурса за езикова ваканция в Кеймбридж от националния конкурс на „Интеграл“

четвъртък, 11 Юли, 2019, 17:23ч.


dav

Осмокласничката от МГ „Гео Милев“ Дарина Цветанова пребори конкуренцията с най-оригиналното есе на тема „The summer of my dreams – the perfect plan“

Възпитаничка на елитната математическа гимназия „Гео Милев“ в Плевен е победителката в традиционния национален конкурс за езикова ваканция в чужбина на фирма „Интеграл“, организатор на международния проект „Световно образование“ в Централна и Източна Европа.

Осмокласничката Дарина Цветанова пребори конкуренцията измежду кандидати от цялата страна и ще пътува това лято на езикова ваканция във Великобритания. Тя ще посети кампуса на едно от най-престижните британски училища – Abbey College Cambridge – дългогодишен партньор на „Интеграл“.

Центърът е сред най-добрите в областта на академичните летни ваканции, които дават добра основа и умения в подготовката за кандидатстване в престижен западен университет.

Освен интереса към математиката, Дарина се увлича и от английски език, физика и астрономия. Печелила е много състезания по математика и история на регионално и национално ниво. Тя е участвала в Младежкия Ренесансов Клуб в СОУ Цветан Спасов, в който се провеждат много дейности, свързани с благотворителност. Мечтае да учи квантова физика в Обединеното кралство, член е и на балетна школа и клуб по ориентиране.

Целта на конкурса за езикова ваканция е да провокира у учениците на възраст между 15 и 18 години креативност по общозначими и личностни теми, като приложат уменията си, за да се изразят по най-добрия начин на западен език.

Конкурсът се провежда за трета поредна година и е част от политиката на водещата консултантска фирма „Интеграл“ да дава възможност на амбициозни български деца с добра лингвистична култура и лична изява на чужд език да се потопят в атмосферата на най-добрите европейски училища по време на лятната ваканция.

Повече от две десетилетия компанията издава и разпространява в страната най-големия каталог за езикови курсове, благодарение на който стотици родни ученици всяко лято пътуват в чужбина, за да повишат езиковите си умения и да тестват своята самостоятелност в чуждоезична среда.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Събитията във Велико Търново от 11 до 18 юли

11 юли /четвъртък/, Паметник на Асеневци, 20,00 ч. - откриване на "Дикси Джаз Фест" 12 юли /петък/, Зала 302 на…

Затвори