Share

Участниците в Международния фестивал „Раховче” гостуваха в Община Горна Оряховица

сряда, 19 юни, 2019, 13:48ч.


DSC_0057_modified

Съставите, участници в ХV Международен фолклорен фестивал „Раховче” гостуваха в Община Горна Оряховица. Представителите на Унгария, Сърбия,Латвия, Грузия и България бяха приети в Зала №1 от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. На срещата присъства и заместник-кметът Йорданка Кушева и Румяна Матеева, директор дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки”.

Инж. Добрев приветства гостите с „добре дошли” в Горна Оряховица. „Уверявам ви, че всички жители и гости на нашия град искрено се радват на вашите изпълнения и с нетърпение очакват всеки концерт. Надявам се, че тук ще намерите много нови приятели и ще отнесете топли спомени от Горна Оряховица. Съжалявам, че снощи времето не бе благосклонно към нас, но тази вечер се надявам, че то ще бъде с нас”, обърна се към гостите инж. Добромир Добрев.

След приветствието, домакини и гости пристъпиха към традиционната размяна на подаръци.

Инж. Добромир Добрев по традиция получи от председателя на НЧ „Братя Грънчарови – 2002” Иван Иванов купа, символ на фолклорните фестивали, организирани от читалището. „Искам да кажа на всички, че без помощта на Община Горна Оряховица и на инж. Добромир Добрев, този фестивал не би могъл да съществува. Сърдечно благодаря от името на всички“, обърна се към домакините Иван Иванов.

В края на срещата домакини и гости запечатаха визитата в Община Горна Оряховица с обща снимка за спомен.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Семейните съботи в горнооряховския музей продължават с демонстрации по грънчарство

В предстоящата „Семейна събота” на 22 юни музейните специалисти ще представят ново творческо ателие, свързано с водещата тема на ваканционната…

Затвори