Share

Установена е причината за неприятната миризма, усетена днес в Горна Оряховица

вторник, 5 Ное., 2019, 17:54ч.


DSCN5693_modified

Сигнали, подадени от граждани за неприятна миризма на оборски тор, провокираха извършването на проверка от общинска администрация. Експертите еколози са установили, че неприятната миризма се дължи на транспортиране и разхвърляне на оборски тор по земеделски земи. Оборският тор е органичен и съдържа хранителни вещества, които постепенно се освобождават в почвата. Той повишава почвеното плодородие и подобрява структурата и свойствата на почвата.

При засилен вятър и предвид разположението на Горна Оряховица, е възможно периодично да се усеща неприятната миризма на разхвърлян оборски тор. Общинска администрация е уведомила земеделските производители, чиито обработваеми площи се намират в близост до града, извършвайки такъв вид наторяване да предприемат мерки за заораване на оборския тор, за да се предотврати неприятната миризма.

Община Горна Оряховица е уведомила РИОСВ – Велико Търново за възникналия проблем. От Инспекцията уточниха, че не разполагат с апаратура, която да улавя ухания и миризми, както и да установява какъв е техният източник.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Христо Кавалски е избран за председател на Общински съвет – Павликени

Христо Кавалски от БСП беше избран за председател на Общински съвет-Павликени по време на тържественото първо заседание на местния парламент.…

Затвори