Share

Успешно участие на Община Свищов в конкурсна схема за финансиране WiFi4EU

сряда, 31 Юли, 2019, 15:22ч.


obshtina-svishtov

След успешното участие на Община Свищов в конкурсна схема за финансиране WiFi4EU, проведена от Европейската комисия, на 23 юли бе подписано споразумението за финансиране на безплатните точки за достъп.

Чрез инициативата WiFi4EU се насърчава безплатният достъп до безжичен интернет за гражданите на обществени места, включително паркове, площади, обществени сгради, библиотеки, здравни центрове и музеи в общини в цяла Европа.

Към настоящия момент Община Свищов осъществи избора на доставчик, който в началото на месец август ще започне поетапно изграждането на зоните за свободен достъп до Wi-Fi. Определени са 10 точки, които ще дават възможност за свободно използване на безплатен високоскоростен безжичен интернет.  Избраните зони са с високо ниво на концентрация на граждани и гости на гр. Свищов. Местата, на които ще може безплатно да се използва тази услуга са: Общински пазар „Велешана“; Площад „Алеко“; Централната градска градина; Градинката при „Паметника на дарителите“; Площад „Свобода“; Площад „Хан Бъчва“; Спортен комплекс „Свищов“; Местността „Паметниците“; Парк „Рила“ и в района на поликлиниката към МБАЛ-Свищов. Това ще повиши възможността за свързаност на жителите и гостите на Община Свищов, посещаващи тези зони.

Идеята е всеки европейски гражданин независимо къде живее и работи да има достъп до високоскоростен интернет, защото това води до подобряване качеството на живот. Новата услуга ще даде възможност и на туристите да ползват по-лесно информация за културно-историческите забележителности, местата за настаняване и атракциите в града.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Указания до стопаните, които отглеждат прасета на територията на Община Лясковец

Във връзка с разпространение на заболяването „Африканска чума по свинете” и предвид усложнената епизоотична обстановка на територията на страната е…

Затвори