Share

Урок по родолюбие с филм за Левски и Ботев проведоха учениците от СУ „Г. Измирлиев“

четвъртък, 19 Окт., 2017, 17:49ч.


DSC_0403

Урок по родолюбие с филма „Левски и Ботев на живо“ проведоха учениците от СУ „Георги Измирлиев“. Кинолентата бе представена пред децата от режисьора й Искрен Красимиров. Авторът на „НЕзабравимата България“ гостува в горнооряховското училище по покана на общинският съветник и председател на комисията за младежта и спорта в местния парламент Димитър Николов. „Радвам се, че вашият директор Криси Аврамова прие да бъде наш домакин и че можем да покажем филма в прекрасно училище като вашето, обърна се към учениците Димитър Николов. Той, заедно с Искрен Красимиров, отправиха посланието младите хора да опознаят по-добре ярките личности в българската история, за да ги обикнат. „Радвам се, че именно с този урок по родолюбие, започват дните, посветени на духовността в Горна Оряховица“, каза още Димитър Николов.Във филма „Левски и Ботев на живо“ Искрен Красимиров влиза в образа на Захарий Стоянов, за да разкаже за живота им. Лентата представя успехите, житейския опит и трудностите на българските революционери. Описана е народопсихологията, както и несполуките от бавното и трудно пробуждане на българския народ.

„Вече сме показали филма в над 350 училища в България и чужбина, горд съм, че днес съм сред вас“, каза Искрен Красимиров. На момчетата и момичетата той поръча три неща – да обичат родителите си, учителите и българските герои.

„Изумителен е начинът, по който Искрен Красимиров преплита история и литература, за да пробуди българското“, каза и заместник-кметът на Горна Оряховица Йорданка Кушева, която, също присъства на срещата, заедно с заедно с директора на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки“ Милена Николова. От името на Община Горна Оряховица Йорданка Кушева подари книги за училищната библиотека, а фондът й бе обогатен и с диск с филм на Искрен Красимиров. На финала учениците и екипът на СУ „Георги Измирлиев“ развяха българското знаме и се снимаха с режисьора Искрен Красимиров.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Здравният министър се срещна с кмета на Свищов и директора на болницата

Финансирането на общинските лечебни заведения, възможностите за корекция в лимитите им и пътищата за намаляване на разходите на болничните структури,...

Затвори