Share

Уникалният филм на Й. Грозданов за Хималаите и Непал (вижте го за първи път!)

вторник, 18 Авг., 2015, 18:27ч.


11061334_10203845999173797_7566267749662581202_n

От 2 до 27 ноември м.г. великотърновските алпинисти Йордан Грозданов, Георги и Румен Йорданови направиха уникална експедиция в Хималаите в Непал, като стигнаха до подножието на Еверест. За пътешествията им вече бе писано, а през март Йордан Грозданов направи изложба „Мечти по върховете”, в която бе озаглавил своята експозиция от снимки „Пътеката на хилядите стъпки”.

Бившият зам.-кмет и известен пътешественик обаче направи и уникален филм за експедицията, който носи името „Трек Хималаи Непал 2014”. Досега филмът не е излъчван в нито една медия, бе показан само на фото изложбата през март.

„Филмът е от експедицията ни в Хималаите. Има кадри от почти целия ни път – от Катманду през летището на Лукла, през целия трек до Еверест. Показва долината, която отива до Еверест, има го и самият Еверест, и всички върхове. И другата долина, по която се връщахме, има и малко кадри от джунглата, къщите на местните хора, лоджиите, живота в Непал”, разказва Йордан Грозданов.

Филмът му е любителски, всички видеокадри са негово дело. Във видеото е съхранил автентичния звук, като е добавил и музикален фон от местни мелодии. „Снимах навсякъде кадри, които после монтирах. Общо заснетият материал е поне 4 часа, от него във филма включих 1 час и 15 минути. Направих филма, за да могат хората да добият представа за пътешествието ни и за това какво представлява Непал”, пояснава Йордан Грозданов.

Пътешественикът бе изключително любезен да предостави своя филм, неизлъчван в нито една медия досега, за читателите на Официалния сайт на Велико Търново. Безкрайно му благодарим за жеста!

 

Вижте уникалния филм „Трек Хималаи Непал 2014”:

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Видео, Новини
Ремонтират отоплителните инсталации на две детски градини и Дома за възрастни хора с 211 000 евро

Отоплителните инсталации на две детски градини и на Дома за възрастни хора „Венета Ботева” във Велико Търново ще бъдат ремонтирани…

Затвори